Norrköping vann – efter drömmål

Publicerad 2023-08-13

Norrköping tog tre nya poäng när man gästade Halmstad i allsvenskan efter ett drömmål.

Vito Hammershöj–Mistrati tittade upp och drog till från halva planen när Norrköping vann med 3–1.

Jag tänkte bara, varför inte? Säger mittfältaren till Discovery.

Norrköping har vunnit tre av de fyra senaste matcherna i allsvenskan och är därmed formstarkast av alla lag.

Och när ”Peking” reste till Halmstad för ett möte kunde laget ta ytterligare en trepoängare.

Norrköping vann med 3-1 efter att ha stått för en blixtvändning i den första halvleken och ett drömmål från halva planen.

Två mål på tre minuter

Det var hemmalaget som skulle dela ut första stöten när Amir Al-Ammari till slut fick göra sitt första mål för säsongen i den 17:e minuten. Men bortalaget skulle göra glädjen kortvarig för Halmstad.

I den 30:e matchminuten kvitterade Vito Hammershöj-Mistrati, och bara två minuter senare hade Norrköping vänt från underläge till ledning när Christoffer Nyman fick avsluta sin måltorka med 2-1-målet.

– Vi får en tuff start och Halmstad gör det bra. Sen jobbar vi oss in i matchen. Vi blir lite noggrannare och går in tuffare i dueller. Det är lite av en väckarklocka när de gör 1-0. Starkt att lyckas vända i första halvlek, säger Nyman i halvtid.

Drömmål

Bortalaget skulle också utöka i den andra halvleken genom ett drömmål.

I den 79:e minuten skulle Hammershöj–Mistrati göra sitt andra mål för matchen när han avlossade ett skott strax utanför egen planhalva. Marko Johansson i Halmstads mål stod långt ut och hann inte tillbaka, utan kunde bara se bollen segla över huvudet.

– Det var faktiskt mitt sista alternativ. Jag letade efter passningsalternativ, men jag hittade inga. Så jag tittade på målvakten och såg att han var långt ut så jag tänkte, varför inte?

Därmed har Norrköping vunnit fyra av de fem senaste matcherna och närmar sig Djurgården på fjärde plats i tabellen. Endast två poäng skiljer lagen efter att Djurgården förlorat mot IFK Göteborg tidigare under söndagen.