Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-17

Mika Väyrynens Finland vann med hela 8–0 mot San Marino.

Stuart Baxter fick förra veckan sparken.

Då lossnade det direkt för Finland.

I kväll krossade de San Marino med hela 8–0 – Finlands största kvalseger någonsin.

– Laget ville visa att vi kan spela fotboll efter de tre förlusterna, sade tillfällige förbundskaptenen Olli Huttunen.

Fotbolls-EM

Efter tre raka förluster i EM-kvalet sparkades Stuart Baxter förra veckan från sin post som förbundskapten för Finlands landslag.

Tillfällig ersättare i kvällens kvalmatch mot San Marino var den före detta assisterande förbundskaptenen Olli Huttunen.

8–0

Att byta Baxter mot Huttunen visade sig vara ett lyckat drag. Finland vann med hela 8–0, vilket är Finlands största kvalseger genom tiderna, enligt Hufvudstadsbladet.

Men det såg trögt ut i den första halvleken, då laget bara lyckades göra ett mål (Mika Väyrynen fem minuter innan paus).

Då bytte Huttunen in legendaren Jari Litmanen. Det var ett lyckat byte. Finland spelade mycket bättre i den andra halvleken, och efter 20 minuter, då Litmanen gjorde sitt 32:a landslagsmål (en straff), ledde Finland med hela 6–0.

Två mål av Hämäläinen

Till slut blev det hela 8–0. Djurgårdens Kasper Hämäläinen gjorde två av målen, Örebros Roni Porokara ett. Mikael Forssell gjorde tre mål.

Trots segern ligger Finland kvar på gruppens femte plats, tre poäng efter trean Sverige.