Herrlandslaget i fotboll

Danska sågningen: ”Sverige vill träna på de dödas gravar”

Av: 

Erik Ekerlid

FOTBOLL

Sverige ska spela januariturné i Qatar.

Nu toksågas svenska landslaget av danska krönikören Jan Jensen på Ekstra Bladet.

”Svenskarna spelar gärna på migrantarbetarnas gravar”, skriver han.

I helgen kom beskedet att Sverige väljer att åka till Qatar på sin årliga januariturné. Ett beslut som försvarades av förbundskapten Janne Andersson.

– Det ger oss bra sportsliga förutsättningar, vi får spela på bra arenor och jag tror att det kan vara en fördel att ha varit där inför VM, säger han.

– Hade inte VM gått där hade vi aldrig åkt dit. Det är ingen tvekan om att vi tycker att det är förkastligt hur de hanterar arbetarna.

Nu får han och det svenska landslaget ordentlig kritik av den profilerade danska sportjournalisten och krönikören Jan Jensen i dagens Ekstra Bladet.

”Mage till hyckleri får man leta länge efter. Ja, de dör några migrantarbetare, men svenskarna spelar gärna på deras gravar. För det kan ge en fördel i VM”, skriver Jensen.

Jensen betonar att Sverige tillsammans med sina nordiska grannländer efter den senaste Amnestyrapporten om missförhållandena i Qatar, skrev till Fifa med uppmaning om att återigen sätta press på VM:s värdland.

”Men det är inget svenskarna menar på allvar. Döda gästarbetare eller inte – svenskarna vill åka till Doha och träna, skriver krönikören och fortsätter

”När de har träningsläger i januari blir de automatiskt en del av Qatars stora sportwashing-program. Svenskarna är med och legitimerar en avskyvärd regim”.

Han avslutar artikeln med att anklaga Sverige för att vara en del av Qatars pr-strategi.

”Den nordiska alliansen är bruten. Sverige kommer att vara en del av Qatars pr-strategi. Det är så jävla ledsamt och dåligt”

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Talar ut: Därför fick inte Norrköping ännu mer för Bergmann Johannesson

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson

Ekstra Bladet

Januariturnén

Fotbolls-VM