Atlético Madrid klart för kvartsfinal efter straffrysare mot Inter

Atlético Madrid knep den sista kvartsfinalplatsen i Champions League.

Detta efter att ha besegrat Inter efter ett straffdrama.

Målvakten Jan Oblak blev stor hjälte när han räddade två straffar.

Champions League: Så spelas kvartsfinaler och semifinaler

Inter vann den första åttondelen på San Siro med 1–0 och dominerade matchen från start till slut.

Frågan var om Atlético Madrid kunde göra match av det hela i returmötet hemma på Wanda Metropolitano – och ja det kunde man. Spanjorerna med Antoine Griezmann tillbaka efter sin fotskada – såg heta ut och skapade flera chanser framåt.

Men trots det var det fjolårets Champions League-finalist som spräckte målnollan efter halvtimmens spel. Efter ett fint anfall fick Nicolo Barella bollen och spelade snett inåt bakåt där Federico Dimarco enkelt kunde skjuta in 0–1.

Svarade direkt efter kallduschen

Uppförsbacken allt brantare när Atlético Madrid nu behövde göra två mål för att ta det hela till förlängning.

Men det tog inte ens en två minuter innan spanjorerna kvitterade. Koke med ett inspel där bollen till slut nådde Antoine Griezmann som sköt in sitt sjätte mål i årets Champions League och klev upp i delad skytteligaledning.

Jan Oblak.

Atlético Madrid försökte och gav allt sista tjugo minuterna, man skapade flera fina chanser där nyss inbytte Memphis Depay drämde till med ett avslut i stolpen.

Men han skulle få revansch, i den 87:e matchminuten kunde Depay ge hemmalaget ledningen med 2-1 och 2-2 totalt vilket tog det hela till förlängning.

Efter en mållös förlängning fick det hela avgöras på straffar. Där blev ännu en målvakt stor hjälte. I går Arsenals David Raya. I dag Jan Oblak – som räddade två straffar och skickade sitt Atletico Madrid till kvartsfinal.

– Vi är väldigt glada att ha Jan, han är en av de bästa målvakterna i världen, säger Savic till TV4 och fortsätter:

– Det var en Champions League-final, en väldigt bra match, vi är jätteglada att vi slog ut Inter som är ett riktigt bra lag.

Kvartsfinalerna lottas på fredag klockan 12.