Boman målskytt igen när Göteborg vann mot Sirius

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-04-09

Målskytt i premiären mot Malmö FF men bänkad mot Sirius.

Då svarade Mikael Boman på bästa sätt.

Anfallaren behövde bara tio minuter på planen för att göra sitt andra mål – och ge IFK Göteborg sin första trepoängare – för säsongen.

Malmö FF

IFK Göteborg fick 1–1 med sig i premiären, hemma mot Malmö FF.

Målskytt och en av matchens absoluta nyckelfigurer då var Mikael Boman.

När ”Blåvitt” gästade Sirius, som oväntat vann med 2–0 på bortaplan mot Djurgården i premiären, för den första allsvenska matchen i Uppsala på 43 år höjde därför några på ögonbrynen när Boman satt på bänken till förmån för Tobias Hysén.

Målskytt igen

I den 75:e minuten, när ställningen var 1–0 till Göteborg, blev så Boman inbytt. Och han behövde bara tio minuter på sig för att förstärka sina aktier ytterligare.

Elias Mar Omarsson, även han inbytt med kvarten kvar, drev fram boll och hittade Boman som påpassligt höll sig framme och glidtacklade in 2–0.

IFK Göteborg var det bättre laget från start och vaskade också fram de hetaste målchanserna.

Nyförvärvet målskytt

Ledningsmålet lät sig dock vänta till den 63:e minuten. Sören Rieks transporterade fram boll och hittade, med en fin lyftning, Tobias Hysén som på ett tillslag hittade Mikkel Diskerud, nyförvärv från MLS och New York City, som distinkt sköt in sitt första allsvenska mål till 1–0.

Sirius var aldrig nära att skapa dramatik i matchen som IFK Göteborg vann med 2–0.

Jörgen Lennartssons gäng är därmed, visserligen bara två omgångar in, obesegrade i årets allsvenska och placerar sig även högst upp i tabellen.