Nu är Elfsborg nästa lag att inte rå på Häcken på Rambergsvallen.

Matchen slutade 1-1 – och det kan boråsarna vara glada för.

IFK Göteborg

Det krävdes en magisk räddning.

Med två minuter kvar spelade Häckens John Chibuike till Vinicius som drog sig fri och placerade mot bortre stolpen. Men Elfsborgs Ante Covic dök ditåt och styrde med vänsterhandens fingrar ut bollen till hörna. Det var matchens sista målchans innan Sven-Martin Åkesson blåste av.

Och trots att Elfsborg tappade två väntade poäng var resultatet rättvist.

”Ett-ett är okej”

– Jag är inte riktigt nöjd om vi inte vinner, men det är klart, Elfsborg är ett bra lag. Nöjd är fel ord, men ett-ett är okej, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson till Canal Plus.

Målen tillkom båda i första halvlek. Efter ett strålande väggspel med Erik Friberg drog sig Mathias Ranégie fri och stötte in ledningsmålet. Tio minuter senare tog sig Emir Bajrami igenom och spelade snett inåt till Stefan Ishizaki. Efter lite trassel i straffområdet nådde bolen Martin Ericsson som lätt rullade in 1-1.