Busquets bars ut på bår med fotskada

Uppdaterad 2015-03-05 | Publicerad 2015-03-04

Barcelona är klart för final i Copa del Rey.

Men i slutet av första halvlek mot Villarreal drabbades laget av ett tungt avbräck – när Sergio Busquets bars ut på bår efter vad som såg ut som en otäck fotskada.

– Hoppas, hoppas att det inte är så farligt som det ser ut, säger experten Anders Andersson i TV4 Sport.

Barcelona tog tidigt ledningen med 1-0 i semifinalreturen mot Villarreal i Copa del Rey, efter mål av Neymar.

I slutet av den första halvleken drabbades laget av ett tungt avbräck när Sergio Busquets bars ut på bår efter en närkamp med Villarreals Tomas Pina.

Barca-mittfältaren skulle bryta en kontring – och när Pina passade bollen och fullföljde rörelsen träffade han Busquets kraftfullt över fotleden.

"Helt omedvetet"

– Det är helt omedvetet, säger Anders Andersson.

Mittfältaren blev liggandes och fick sedan bäras ut på bår.

Jeremy Mathieu byttes in.

Villarreal lyckades sedan direkt kvittera, efter mål av Jonathan Dos Santos.

Pina var inblandad i ännu en otäck tackling i den andra halvleken – den här gången var det Neymars fötter som var i skottlinjen.

Och den här gången visades Villarrealspelaren ut.

"Vannsinnestackling"

– Vilken vannsinnestackling. Klart rött. En riktig idiottackling, säger Andersson.

Neymar klarade sig dock.

– Han träffar nog inte så illa, inte så hårt, säger Andersson.

Luis Suarez satte sedan 2-1 i den 70:e minuten, med en man mer på planen och Neymar gjorde sitt andra mål för kvällen med minuter kvar av matchen.

Barcelona vann även det första mötet med 3-1. I finalen möter Barcelona Athletic Bilbao, som besegrade Espanyol med 2–0 (totalt 3–1).