Efter sex mål och utspelning mot Degerfors.

– 6-0 är kanske i underkant, säger Sirius Ante Björkebaum.

Sirius som inför dagens match låg trea i tabellen tog emot Degerfors som krigar i botten. Det var klassskillnad från början till slut och siffrorna kunde ha blivit ännu större.

Två bortdömda mål

Det dröjde inte länge innan Sirius kunde få hål på Degerfors. Men det dröjde längre tills de kunde ta ledningen. Hemmalagets två första mål blev bortdömda för offside. Efter det hann de även med att göra ett antal godkända mål.

Två mål på två minuter

Två mål på två minuter gav Sirius en bekväm ledning till andra halvlek. Johan Andersson kunde slå in sin egen retur och 1-0 efter en hörna i matchminut 42. I minut 44 kunde Ante Björkebaum slå in 2-0 efter att ha blivit helt frispelad. Björkebaum gjorde två mål, men han hade kanske kunnat göra något mer.

– Ja, det tycker jag att jag kunde. Jag hade ett fint läge där på slutet, en nick. Men det var skönt att göra två mål, säger Ante Björkebaum.

"Vi har fått rull på det"

Andra halvlek kunde starta lika bra som första slutade, 3-0 kom efter fyra minuter. Efter det handlade allt om hur stora siffrorna skulle bli.

Chanserna radades upp för Sirius och Jesse Öst som debuterade i Superettan fick fullt upp i Degerfors mål. Samtidigt som Degerfors visade varför de ligger där de gör i tabellen.

– 6-0 är kanske i underkant. Vi hade mycket lägen vilket är jättekul. Det har varit lite upp och ner men känns som att vi kommit igång nu med tre raka segrar. Vi har fått rull på det och har ett skönt go i laget, säger Björkebaum.

Serieledare

Sirius gick efter dagens vinst upp som serieledare av Superettan, med en match mer spelad än tvåan Halmstad och trean AFC United.

– Jag hörde det. Men det blir nog lugnt ikväll, morgonträning imorgon. Vi har en mer spelad med, det är en bit kvar av serien, säger Björkebaum.

Skrällseger för IK Frej

Nästjumbon IK Frej överraskade stort och slog topplaget Örgryte på hemmaplan med 2-1. Tre viktiga poäng för Frej i den jämna tabellen. IFK Värnamo tog också tre poäng efter seger mot Syrianska. Ännu en match spelas i Superettan i dag när Trelleborg tar emot Ljungskile.