Gjorde två mål på tio minuter

Pontus Engblom.

Hammarby var på väg mot första bortasegern i år.

Då slog en AIK-spelare till två gånger om.

Pontus Engblom såg till att Gif Sundsvall kunde gå från 1-3 till 3-3 genom två mål på tio minuter.

”Bajen” har fortfarande inte vunnit på bortaplan sedan oktober 2010.

Med drygt 20 minuter kvar att spela gjorde Sebastian Castro-Tello 3-1 till Hammarby mot Gif Sundsvall. Då såg Bajen ut att ta första segern sedan den 16 oktober i fjol.

Men då kollapsade Hammarby.

Några minuter senare reducerade Pontus Engblom, som är utlånad från AIK, till 2-3 efter fint förarbete från Emil Forsberg.

Med bara minuter kvar nickade Engblom in 3-3 bakom ”Bajens” Johannes Hopf.

– Det gäller att vara redo när chansen dyker upp och vara distinkt i avsluten, säger Engblom till Sundsvall Tidning.

Bortanollan intakt

Båda lagen kämpade sedan frenetiskt för att avgöra men 3-3 stod sig matchen ut.

Det oavgjorda resultatet betyder att ”Bajen” fortfarande inte har vunnit på bortaplan den här säsongen.

Hammarby har förlorat mot Assyriska, Ljungskile, Brommapojkarna och kryssat mot Qviding och Sundsvall.

Senast ”Bajen” vann på bortaplan var mot Landskrona den 16 oktober 2010.

Hammarby ligger på nionde plats i superettan, Sundsvall är tia.

Tränaren Roger Franzén till Sundsvalls Tidning:

- Vi skaffade oss ett bra utgångsläge för att ta tre poäng, även om det inte speglade matchbilden. Men vi var ännu en gång tveksamma i och kring vårt eget straffområde.

Mer superettan:

Hemmastarka Brommapojkarna hade inga besvär att besegra tabelljumbon Qviding i superettanmötet på Grimsta på onsdagskvällen. BP vann med 4–0 och avgjorde i praktiken matchen under några lyckosamma minuter i första halvlek. Inom loppet av sju minuter såg Pablo Pinones Arce (två) och Pontus Åsbrink – assisterad av Pinones Arce – till att BP ledde med 3–0 före pausvilan. En kvart in på andra halvlek satte Aziz Corr Nyang fyran.

BP är med 17 poäng två efter tätduon Degerfors och Assyriska och på kvalplats före tre andra lag med lika många poäng.

Två Freddy, Borg och Söderberg, gjorde målen då Öster besegrade Värnamo med 2–0.