Pressat Bajen tog livsviktig seger

Uppdaterad 2011-09-27 | Publicerad 2011-09-26

Sema blev stor hjälte

VÄSTERÅS. Fyra raka förluster – sedan satte Maic Sema stopp för Hammarbys eländiga höst.

Med två mål på en kvart vände han på matchen mot Västerås på egen hand.

Hammarby vann till slut med 2-1.

–  Det här är inte vår bästa fotboll men vi krigade bra och lyckades vända, säger Bajens tränare Roger Sandberg till Sportbladet.

Hammarby kom till Västerås stukade, med fyra raka förluster och inte en enda seger sedan hemmamötet med slagpåsen Qviding i slutet av augusti.

Västerås, under strecket men fortfarande med chans att nå en kvalplats, började bäst och Victor Nilsson-Lindelöf hade ett skott som höll på att knäcka ribban bakom Johannes Hopf.

Hammarbys bästa möjlighet hade Marcus Törnstrand när han nådde högst på en hörna men en VSK-försvarare kunde, med nöd och näppe, rensa undan på mållinjen.

Andra halvlek var sedan bara fyra minuter gammal när Filip Tronet vandrade in från vänsterkanten, mitt in i slottet och dundrade in 1-0 för hemmalaget med en riktig vänsterslägga.

Där och då såg Hammarby ut som ett slaget lag.

Sema frälste Bajen

Men samtidigt vaknade Maic Sema.

Drygt tio minuter senare kvitterade han med en välplacerad vänster, från läge strax utanför straffområdet.

Kvarten senare, med kvarten kvar, snappade han upp dålig passning av hemmaförsvaret, rundade målvakten och rullade in 1-2.

– Det här är inte vår bästa fotboll men vi krigade bra och lyckades vända. Och det var allt som betydde någonting i dag. Att vinna, säger Hammarbys tränare Roger Sandberg till Sportbladet.

Hur mycket betyder det här?

– Utan tvekan en viktig seger men vi får inte nöja oss med det här. Det är fyra kvar, förhoppningsvis några tre poängare till.

Vad säger du om Maic Sema?

– Han är viktig för oss och han är skicklig när han kommer i de lägena.

På tilläggstid fick sedan Temesgen Berhane hemmalagets bästa kvitteringschans men avslutet, från fritt läge ute till vänster i straffområdet, gick en bra bit över.