Matchfakta 19/10

Gais–Malmö FF 2–2 (0–2)

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-20

0–1 Ola Toivonen (2), 0–2 Edward Ofere (30), 1–2 Wanderson do Carmo (53), 2–2 Wanderson do Carmo (90).

Varningar, Gais: Rickard Ekunde, Matao, Wanderson do Carmo. Malmö FF: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Ola Toivonen.

Domare: Sven–Martin Åkesson, Kode.

Publik: 2 770.

Gais (4–5–1): Axel Wibrån – Jonas Lundén, Bobbie Friberg da Cruz, Rickard Ekunde, Kenneth Gustafsson – Levon Pachajyan, Fredrik Lundgren, Johan Mårtensson (Matao 46), Wanderson do Carmo, Eyjolfur Hedinsson – Pablo Campos.

Malmö FF (4–4–2): Dusan Melicharek – Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel (Anders Andersson 21), Christian Järdler – Guillermo Molins, Daniel Andersson, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn – Ola Toivonen, Edward Ofere.

Analys: Det var ett hungrigt Malmö som omgående tog initiativet borta mot Gais. Ola Toivonen krutade in ledningsmålet redan efter två minuter och Edward Ofere utökade till 2–0 efter en halvtimme. En skön comeback för tränare Roland Nilsson som lämnade göteborgsklubben inför årets säsong. Men förmodligen fick sig spelarna i Gais en ordentlig utskällning i paus av tränare Magnus Pehrsson. De grönsvarta kom ut betydligt mer taggade och reducerade snabbt till 1–2. Och i den 90:e minuten rullade brassen Wanderson do Carmo in sitt andra mål och kvitteringen. Det efter en riktig tabbe av Malmös målvakt Dusan Melicharek som gjorde en ordentlig missbedömning. (TT)

Ljungskile–Halmstad 0–3 (0–1)

0–1 Anselmo (30), 0–2 Anselmo (66), 0–3 Emir Kujovic (77).

Varningar, Ljungskile: Martin Smedberg–Dalence, Anders Augustsson, Damir Vitas.

Domare: Tobias Mattson, Karlstad.

Publik: 2 352.

Ljungskile (5–3–2): Colin Burns – Edwin Phiri, Richard Jansson, Damir Vitas (Jon Lundblad 73), Etchu Tabe, Robert Johansson – Aleksandar Kitic, Martin Smedberg–Dalence (Daryl Smylie 46), Anders Augustsson – Jörgen Wålemark, Pascal Kondaponi (Niklas Löfgren 59).

Halmstad (4–4–2): Magnus Bahne – Andreas Johansson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per Johansson – Michael Görlitz (Marcus Olsson 76), Sebastian Johansson, Tim Sparv, Anel Raskaj – Anselmo, Emir Kujovic (Ajsel Kujovic 79).

Analys: Två mål av Anselmo och ett av Emir Kujovic säkrade Halmstads tredje raka seger i allsvenskan. Det som fällde avgörandet var effektiviteten. Förutom de tre målen hade Halmstad bara två ytterligare skott mot Colin Burns. Ljungskile hade återigen förtvivlat svårt att skapa farligheter på hemmaplan. Jörgen Wålemark och Daryl Smylie var närmast med varsin farlig nick. Halmstad ägde första halvlek genom bra spel av framförallt Michael Görlitz. Anselmos första mål gjorde dem dock lite passiva, och Ljungskile startade andra halvlek piggt. Matchavgörandet kom när Anselmo rullade in sitt och Halmstads andra mål efter en dryg timme. Efter det reste sig Ljungskile aldrig. (TT)