Derbykrossen: ÖFK knäckte Sundsvall

Uppdaterad 2016-08-08 | Publicerad 2016-08-06

Vann Norrlandsderbyt inför rekordpublik

Östersund fick revansch från förnedringen i våras.

I Norrlandsderbyt besegrades Sundsvall med komfortabla 4-0 hemma på Jämtkraft Arena.

– Det känns jävligt skönt, säger Brwa Nouri till Sportbladet

I våras åkte Östersund på ett rejält nederlag mot Sundsvall på bortaplan med 5-0. I dagens returmöte på Jämtkraft Arena fick hemmapubliken inte bevittna någon sprudlande första halvlek.

Alhaji Gero skakade fram hemmalagets bästa chans när han nådde högst på ett inlägg men Tommy Naurin i Sundsvalsmålet kunde reflexrädda.

Fyra mål i andra

Sundsvall tog över matchen i andra halvlek – men det var hemmalaget som skulle spräcka nollan. Dennis Widgren hittade fram till Andrew Stadler som placerade in bollen bakom Tommy Naurin.

Hemmalaget fortsatte dominera matchen efter ledningsmålet ochh skulle skapa sig ytterligare chanser att utöka ledningen. Med knappa halvtimmen kvar kunde Saman Ghoddos placera in 2-0 till Östersund. Slutresultatet skrevs till slut till 4-0 efter att Hosam Aiesh avslutat i tom bur.

Östersund, som i och med segern höll sin sjätte nolla försäsongen, klättrar förbi Sundsvall i tabellen upp på åttonde plats samtidigt som Sundsvall halkar ner till tionde plats.

– Det här var inte en match i mängden utan ett derby. Vi förlorade med 5-0 senast. Det är bonus och extra skjuts att vi fick vinna i dag. Vi fick vissa hela Östersund och Jämtland att senaste matchen mot Sundsvall inte var okej. Det känns jävligt skönt, säger Nouri till Sportbladet.

Slog publikrekord: "Jag är stolt"

Förutom segern fick hemmapubliken även uppleva historia. Publiksiffran landade på 8208 personer, vilket gjorde att Östersund slog sitt tidigare publikrekord på 7739 personer som sattes mot Malmö i maj tidigare i år.

– De kanske var lite rädda sedan 5-0 torsken, att de var rädda för att vi inte skulle göra det bra idag. Jag är stolt över dem och jag hoppas de är stolta över oss.