Som salt i såren kritiserar Henrik Rydström motståndarna.

– De är fega, säger han.

Schemat har varit späckat senaste veckorna. Kalmar har föutom allsvenskan spelat ett dubbelmöte mot Debrecen och måhända var det därför Nanne Bergstrand plockade bort David Elm och David Sobralense från startelvan.

Men spelet såg ändå segt ut.

De svenska mästarna hittade ingen fart, hittade inga löpningar och skapade i stort sett ingenting i första halvlek. I stället var det BP som var hetast och Gabriel Petrovics 1–0 på halvvolley från utanför straffområdet var lika logiskt som vackert.

”Dåligt från alla håll”

Hemmaledningen stod sig halvleken ut, men det var inte siffrorna utan spelet som gjorde Henrik Rydström vansinnig.

– Det är en usel fotbollsmatch, två fruktansvärt dåliga lag just nu. Det är dålig fotboll från alla håll. Att de leder känns mer som en slump, sa han till Canal Plus och fortsatte:

– Vi måste få in fart, energi och glädje.

Två snabba mål

Och spelet bytte karaktär i andra halvlek, Kalmar var betydligt mer laddade. Efter sju minuter strök Stefan Larssons inlägg förbi Rasmus Elm – och rakt i mål. Matchen var kvitterad.

Oklart om det var energin och glädjen, men strax efter målet anföll Kalmar igen. Sobralense och David Elm hade båda bytts in, nu var de med i upprullningen av BP-försvaret som slutade med att Tobias Eriksson lyfte fram till Daniel Mendes som satte 2–1.

Därefter var Kalmar en storlek större och bevakade ledningen matchen ut. Tre poäng för upp dem på en tillfällig andraplats i allsvenskan. Och tonen hos Henrik Rydström var ändrad.

– De jagar segrar och blir fega. Vi äger andra halvlek känns det som, säger han till Canal Plus.