Här lämnar domaren tyska toppmötet

Uppdaterad 2016-02-24 | Publicerad 2016-02-21

Toppmötet mellan Bayer Leverkusen och Borussia Dortmund avbröts plötsligt efter 66 minuter.

Anledningen: Domaren Felix Zwayer gick rakt av planen när Leverkusens tränare inte lydde honom.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Eurosports expert Johan Arneng.

Det var precis efter att målmaskinen Pierre-Emerick Aubameyang kontrat in 1-0 till Borussia Dortmund borta mot Bayer Leverkusen som minst sagt märkliga scener utspelade sig på BayArena.

Leverkusens tränare Roger Schmidt var rasande på domaren Felix Zwayer för att han menade att frisparken som satte igång omställningen vid målet lades på fel plats. Efter upprepade protester bestämde sig Zwayer för att visa på Leverkusentränaren på läktaren.

Förvånad publik

Men Roger Schmidt vägrade och efter att Leverkusen-lagkaptenen Stefan Kießling framfört det beslutet till domaren bestämde sig Felix Zwayer helt sonika för att lämna planen till både lagens och publikens stora förvåning.

– Jag har aldrig varit med om att något liknande. Det blir svårt att slutföra matchen utan domare, konstaterade Johan Arneng i Eurosport.

I knappt tio minuter hängde matchen i luften men när Roger Schimdt inte var kvar på planen bestämde sig Zwayer för att leda ut lagen till spel igen.

Pausen förändrade inte matchen nämnvärt utan Dortmund kunde hålla undan till tre poäng.

”Fanns anledning att skicka upp mig på läktaren”

Efter matchen var Roger Schmidt ångerfull.

– Ja det fanns nog en anledning att skicka upp mig på läktaren. Protesten från mig var inte lämplig, säger han till DW Sports och fortsätter: