”Ska oerhört mycket till om jag ska stanna”

Simon Thern om kaoset i IFK Norrköping

Publicerad:
Simon Thern.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Simon Thern.

FOTBOLL

Managern Jens Gustafsson är bara en i raden av ledare i IFK Norrköping som lämnat klubben.

Stjärnan Simon Thern tror inte att han själv kommer spela kvar.

– Dumt att säga att man är sugen på att komma in i en förening som är i total splittring, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Simon Thern har ett utgående kontrakt med IFK Norrköping.

Efter den senaste tidens alla avhopp bland personalen i klubben och det uppenbara missnöje som flera av dom uttryckt mot ledningen känner han att IFK Norrköping har ett och annat att reda ut innan det är dags att sajna spelare.

Vem ska han ens prata med om en förlängning när managern Jens Gustafsson försvunnit funderar han kring i en intervju med Fotbollskanalen.

Inställd på att lämna

– Det ska oerhört mycket till om jag skulle tänka mig att stanna kvar i Norrköping med tanke på situationen just. Framför allt nu när Jens har lämnat, då är jag inställd på att det inte kommer bli någon fortsättning. De har mycket att reparera, jag vet inte hur många det är som sagt upp sig, men det är ingen slump att de sagt upp sig. Det finns en del att reparera, det som har byggts upp under en längre tid har fått sig en riktig törn nu, säger Thern till Fotbollskanalen.

Han berättar också att han inte fick beskedet om att tränaren lämnar av klubben utan av sin pappa Jonas Thern.

”Lite för sent”

Att spelartruppen inte varit medveten om att folk mått dåligt i klubben under en tid skriver han dock inte under på. Han tycker att spelarna har varit för fega och rädda för negativ publicitet.

– Självklart ska vi fokusera på att spela fotboll men för mig handlar det även om civilkurage, att våga stå upp för vad som är rätt och fel. Våra röster hade varit starkast. Så att komma nu efter och prata tycker jag mer handlar om att man ska framhäva sig själv. Jag tycker att det hade varit bättre att man hade drivit på frågan innan allt eskalerade totalt, för nu är det lite för sent när många av våra vänner sagt upp sig och mår dåligt, säger Thern.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
IFK norrköpings styrelse, med ordföranden Peter Hunt i spetsen, har kritiserats hårt senaste veckorna.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.