Hattrick och drömmål av Real-stjärnan

Publicerad 2017-06-17

Real Madrid-talangen Marco Asensio hade stor show i U21-EM.

21-åringen bjöd på drömmål och hattrick i Spaniens 5–0-vinst mot Makedonien.

Makedonien överraskade i kvalet till U21-EM i Polen. Laget vann sin grupp före stornationen Frankrike.

Det fanns nog en del drömmar inför sommarens mästerskap. Men det blev en rejäl snyting i första gruppspelsmatchen.

Målvaktstavla

Stornationen Spanien, som är en av favoriterna till guldet i U21-EM, fick en drömstart. Real Madrid-anfallaren Marco Asensio hade en drömkväll och stod för ett hattrick i 5–0-vinsten.

Efter tio minuter lyfte spanjoren José Luis Gaya in bollen från vänsterkanten. Saul Niguez gick upp och cykelsparkade bollen mot mål. Han fick en svag träff som gick rakt mot målvakten Aleksovski – men han tabbade sig och släppt in bollen.

Sedan tog det bara sex minuter innan Spanien gjorde 2–0.

Asensio drog till med vänsterfoten i den 16:e minuten och bollen borrade sig in vackert i bortre hörnet, helt otagbart för målvakten. Innan den första halvleken var över hade Gerard Deulofeu utökat till 3–0.

Två vackra mål i andra halvlek

Knappt tio minuter in i andra halvlek gjorde Asensio 4–0. Han fick bollen utanför straffområdet, gick förbi en spelare och sköt sedan in bollen snyggt i bortre krysset.

I den 72:e minuten fullbordade Asensio sitt hattrick. Anfallaren fick bollen till höger på offensiv planhalva. Tog sig in i mitten och innan han hade kommit in i straffområdet sköt han med vänsterfoten och bollen satt snyggt i första krysset.

Både Spanien och Portugal har tre poäng i grupp B. Serbien och Makedonien är nollade.