Mot Almeria avgjorde han matchen med sitt 3–2-mål.

Hans första ligamål för klubben.

Williot Swedberg lämnade Hammarby för Celta Vigo i juni 2022.

Tiden i den spanska klubben har inte varit någon braksuccé – men frågan är om det inte nu blir ändring på den saken.

19-åringen gjorde sitt första La Liga-mål för klubben när han nickade in det avgörande 3–2-målet mot Almeria.

Knapp speltid

Under Swedbergs första säsong i Vigo blev speltiden knapp. Svensken var inte en del av tränaren Eduardo Coudets planer.

Williot Swedberg, till höger.

Men till denna säsong har Rafael Benitez tagit över och chanserna har blivit fler.

När Celta Vigo tappade en 2–0-ledning till 2–2 borta mot Almeria valde Benitez att byta in Swedberg. 17 minuter senare, i minut 87, tackade han för förtroendet genom att avgöra matchen med huvudet.

Segern var Celta Vigos första för säsongen. Laget ligger på en elfteplats i tabellen med fyra inspelade poäng.