Ny VM-medalj för Kroatien efter seger i bronsmatchen

Uppdaterad 2022-12-18 | Publicerad 2022-12-17

Kroatien fixade en ny medalj i VM fyra år efter finalen mot Frankrike.

Marocko besegrades med 2–1 i bronsmatchen och Kroatien har nu tagit medalj i hälften av VM-turneringarna som landet kvalificerat sig för.

– Vi är en konstant inom världsfotbollen, säger Luka Modric.

Förra världsmästerskapet var det första sedan 1970 där bronsmatchen inte bjöd på tre mål eller mer.

2022 var målfesten i gång igen, även om det bara var inledningen av matchen som blev en riktig målexplosion.

Mislav Orsic avgjorde

Det började med en väl utförd frispark från Kroatien där Lovro Majer slog bollen till Ivan Perisic. Perisic nickade den vidare till Josko Gvardiol som kom med full fart och nickade in 1–0.

Målet kom i den sjunde minuten och bara två minuter senare kvitterade Marocko när Achraf Dari nickade in 1–1 efter en frispark.

Bronshjältarna skulle dock komma från Kroatien.

Mislav Orsic skruvade in 2–1 via stolpen i slutet av första halvlek och målet visade sig bli brons värt.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

Kroatien firar VM-bronset.

Brons till Kroatien

Kroatien vann matchen med 2–1 och med det så tar nationen med fyra miljoner invånare medalj i VM för andra gången i rad.

Det är Kroatiens totalt tredje VM-medalj (brons 1998 och silver 2018) och landet har nu tagit medalj i hälften av världsmästerskapen som man varit med i.

– Det är en medalj för det kroatiska folket, för alla som följer oss och älskar oss hejar på oss över hela världen. Två VM, två medaljer, det är fantastiskt. Stort grattis till mina spelare, säger förbundskaptenen Zlatko Dalic till Sportske novosti.

Modric fortsätter i landslaget.

Glädjebesked från Modric

Kroatien fick också ett glädjebesked efter matchen. Den store stjärnan ska fortsätta i landslaget.

– Planen är att jag ska spela Nations League-finalen. Efter det får vi se, men Nations League är det helt klart att jag spelar, säger Luka Modric till Sportske novosti.