Balotelli tvåmålsskytt

Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2013-12-07

Utjämnade med en fantastisk frispark

Mario Balotelli räddade Milan från praktfiasko.

Men tränaren Massimiliano Allegri, 46, är nog pressad efter bara 2-2 mot 16-placerade Livorno.

– Vi saknar beslutsamhet, säger Allegri enligt Football Italia.

I den 83:e minuten fick Milan frispark några meter utanför Livornos straffområde. Mario Balotelli stegade upp och drog till med högerfoten.

Anfallaren fick på en kalasträff och bollen satt i bortre hörnet. Livorno-målvakten Francesco Bardi var helt chanslös och rörde sig knappt mellan stolparna.

Balotelli träffade ribban

Milan försökte sedan få in ett segermål och få med sig tre poäng hem. Balotelli var närmast med en ribbträff efter ett hårt distansskott.

Den 23-årige italienaren gav Milan ledningen redan efter sju minuter i matchen, men Livorno vände genom Luca Siligardi och Paulinho.

Resultatet betyder att Milan är åtta i Serie A med 18 poäng, 22 mindre än serieledaren Juventus. ”Rossoneri” är 13 poäng efter Napoli på tredje plats, som betyder att man får kvala till Champions League nästa säsong.