Uppdaterad 2016-08-04 | Publicerad 2016-07-21

Tre mål sista kvarten

Med kvarten kvar stod det 0–0.

Sedan lossnade det för Sverige – som krossade Japan med 3–0 i OS–genrepet.

Med blott en och en halv vecka kvar till OS–premiären mot Sydafrika var det under torsdagen dags för genrep. Och väl där stod Sverige för en meriterande seger – mot regerande VM–silvermedaljörerna Japan.

Efter att ha gått till halvtidsvila med 0–0 och en halvlek där japanskorna länge förde matchen och svenskorna fick jaga kom bytena i den andra halvleken.

84:e landslagsmålet

I den 76:e minuten kunde Sverige spräcka målnollan i matchen – sedan tre avbytare legat bakom målet. Olivia Schough drev fram bollen längs vänsterkanten innan hon lättade in bollen centralt i banan. Där kom Kosovare Asllani med ett inspel på ett tillslag – vilket nådde fram till Lotta Schelin. Skyttedrottningen gjorde inget misstag när hon väl fick bollen i straffområdet, utan såg till att få den under kontroll för att därefter få iväg ett snabbt avslut intill den främre stolpen och göra 1–0 – hennes 84:e mål i landslagströjan.

Schough fastställde slutresultatet

Tio minuter senare var det dags igen. Fridolina Rolfö, som prisades som matchens spelare, tog en båglöpning som Kosovare Asllani snappade upp. I rättan tid slog Asllani bollen i djupet och Rolfö kunde sticka ifrån försvaret och på ett säkert sätt lägga in bollen till 2–0.

På övertid kunde Sverige fastställa slutresultatet – sedan Fridolina Rolfö läckert lyft bollen förbi det japanska försvaret fram till Olivia Schough. Eskilstunamittfältaren gjorde sedan inget misstag utan kunde lägga in 3–0 bakom den japanska målvakten.

Sverige–Sydafrika möts i OS–premiären den 3 augusti.