Ny förlust: då hyllade Allbäck Svensson

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-07-06

Elfsborg vann med 3–0 mot Örgryte: ”Det var Anders genialitet”

Trots ny tränare i Åge Hareide. Trots att Marcus Allbäck och Álvaro Santos spelade. Det blev ändå ännu en förlust för Örgryte IS: Elfsborg vann med 3–0.

– Det var Anders (Svenssons) genialitet, säger Allbäck i ppv.

– Härligt att få göra tre mål, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

IF Elfsborg

Det som Marcus Allbäck syftade på inträffade efter 30 minuter. Anders Svensson klackade fram en perfekt boll till Martin Ericsson som kom i en djupledslöpning i Örgrytes straffområde. Trots att han hade ryggen mot hela ÖIS-försvaret satt klacken perfekt på Martin Ericssons fötter. Ericsson revs ner – och Stefan Ishizaki rullade säkert in 1–0 från elva meter inför 10 359 åskådare på Borås Arena.

Förlust direkt för Åge Hareide

– Väldigt, väldigt billig straff. Den ödelägger hela första halvlek för oss, säger irriterade ÖIS-tränaren Åge Hareide.

Matchen var Hareides första som ny ÖIS-tränare. Och det blev förlust direkt. 2–0 gjorde James Keene, assisterad av Martin Ericsson. Keene visade hur skoningslös han kan vara i straffområdet och tryckte in bollen i mål liggande. Marcus Allbäck, som inte spelat sedan mitten av april, startade mot Elfsborg men var ofta för ensam mot ett samlat hemmaförsvar.

Ishizaki: ”Vi hade kontroll efter straffen”

Tidigare långtidsskadade Álvaro Santos kom in efter 60 minuter, men skapade i princip ingenting och ser ut att ha långt kvar till normal standard. När U21-hjälten Emir Bajrami satte 3–0 efter 87 minuter var det återigen Anders Svensson som var hjärnan bakom målet. Han hittade Stefan Ishizaki med en precis krossboll som lutade ÖIS-försvaret. ”Ishi” hittade sedan Bajrami i straffområdet. Elfsborg är alltjämt obesegrat i allsvenskan.

– Det kändes som att vi hade kontroll på matchen efter straffen. Vid 3–0 fick jag en jättefin boll av Anders, sedan var det bara att servera Bajrami, säger Stefan Ishizaki.