Wernbloom rasande på Dixon – men Göteborg besegrade Malmö med 2–0

Här sänks Pontus Wernbloom – utan åtgärd från domaren.

I pausen var Wernbloom rasande på Malmös Jimmy Dixon:

– Han kunde ha haft rött kort både en och två gånger den jävla fjanten.

IFK Göteborg

Det var i den 30:e minuten som Malmös Jimmy Dixon och Göteborgs Pontus Wernbloom kolliderade i en nickduell, precis framför IFK:s avbytarbänk.

Wernbloom fick en smäll i ansiktet och gick i däck – och IFK:s bänk blev fullständigt rasande.

Dels på Dixon, men även på domaren Markus Strömbergsson som inte ens blåste frispark.

”Idiottackling”

När Wernbloom intervjuades av Canal plus i pausen kokade han av ilska:

– Det är en idiottackling tycker jag. Han kommer in jävligt sent och domaren stävjar inte, han kunde ha haft rött kort både en och två gånger den jävla fjanten, sa Wernbloom och syftade på Dixon.

Bara en minut tidigare hade Dixon varnats för en tvåfotstackling mot Robin Söder.

– Han skulle ha haft rött kort i situationen innan på Robin också, men domaren väljer att inte ta det. Det är för dåligt, sa Wernbloom.

Mål av Hysén – igen

Wernbloom var den här matchens huvudrollsinnehavare. I den 13:e minuten nickade han in 1–0 på Adam Johanssons inlägg. Och efter att ha rest sig efter duellen med Dixon låg han sedan bakom 2–0-målet i den 69:e minuten. Wernbloom gick in med dobbarna först i en duell mot Daniel Andersson, utan åtgärd från Strömbergsson, och arbetade fram bollen till Stefan Selakovic.

Tobias Hysén uppfattade situationen blixtsnabbt, satte full fart mot mål och placerade – med lite hjälp från Malmöförsvararen Gabriel – in 2–0 efter en fin genomskärare från Selakovic.

Det var Hyséns nionde mål i årets allsvenska och han utökade därmed ledningen i skytteligan.