Ni läcker, Djurgården!

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-21

Förlorade mot Trelleborg med 3–0 – har släppt in mest mål i allsvenskan

4–3–3 skulle göra Djurgården till ett producerande lag. I stället blev man lättast att göra mål på i allsvenskan. 0–3-förlusten på Vångavallen betyder att Dif har släppt in flest mål av samtliga lag.

– Vi är besvikna. Vi orkar inte, tar slut, säger Dif-tränaren Andrée Jeglertz i ppv.

Det började redan efter 36 minuter när Fredrik Jensen vräkte sig fram i Djurgårdens straffområde och nickade in 1–0. Ingen Dif-försvarare var redo att ta upp kampen med tuffe Jensen. Sedan rullade det på: Kristian Haynes satte 2–0 efter 60 minuter – och Fredrik Jensen spikade slutresultatet till 3–0 med en kvart kvar att spela när han hann före Djurgårdens utrusande målvakt Pa Dembo Touray på en djupledsboll.

– Vi ska föra matcherna mot vilket lag som helst. Det var många som ville vara med i protokollet i den här matchen, säger Kristian Haynes.

Djurgården har allsvenskans sämsta försvarsspel

I och med 0–3-förlusten är Djurgården fast förankade som nästjumbo i allsvenskan. Endast Örgryte IS är sämre. Till råga på allt är Djurgården allsvenskans mest ihåliga lag: inget annat lag har släppt in 21 mål på 10 matcher.