Blåvitt till cupsemi

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-08-02

men det var med ett nödrop

Superettalaget Mjällby hade redan slagit ut svenska mästarna Elfsborg. På torsdagen var blekingarna bara minuter från att skicka IFK Göteborg ur Svenska cupen.

Blåvitt kvitterade i 90:e minuten och tog sig till semifinal efter förlängning.

Inhopparen George Mourad hade varit på planen i några minuter när han nickade in 1–1 med 89.35 på matchklockan. Mjällbymålvakten Rickard Fransson hade fram till dess radat upp kanonräddningar – men nu kom misstaget och bollen smet förbi i vätan.

Det hängde i luften. Göteborgarna tog över matchen fullständigt när Mjällbys enorma kämpaglöd och snabba passningsspel i första halvlek förvandlats till blodsmak och rensningar efter pausen.

Får möta Bois

1–1 och förlängning – när ett tröttkört Mjällby gjort alla sina byten. Där satte isländske backen Hjalmar Jonsson 2–1 med en höger bredsida efter 21 minuter.

IFK Göteborg kom med sitt bästa lag, men gultröjorna startade klart piggast. Det dröjde bara tio minuter innan storpubliken, 5482, på Strandvallen fick jubla. Erton Fejzullahu – född 1988 och på lån från FC Köpenhamn – placerade in ledningsmålet, som sånär blev ett segermål.

I semifinalen spelar IFK Göteborg mot Landskrona. Väsby möter det andra kvarvarande allsvenska laget Kalmar. Vinnaren där har hemmaplan i finalen den 27 september.