KALMAR. Det var ingen­ bra dag för Anders Svensson.

Sågad av Alexander Östlund, överkörd av Kalmar och sedan vägrade han intervjuas i tv.

I stället dömde han ut hela sitt lag.

– Vi stod bara och tittade på. Det var pinsamt. Jag skäms, säger han.

Elfsborg blev totalt överkörda av Kalmar i första halvlek. Kalmar spelade snabbt och effektivt och fick Elfsborg att se ut som allt annat än ett mästarlag. Ofattbara 13–2 i avslut säger det mesta.

Det var utklassning.

Inte ens Elfsborgs lagkapten och härförare Anders Svensson kom upp i någorlunda godkänd klass. Han var ytterst lite delaktig i spelet och var precis lika blek som övriga lagkamrater.

Det gjorde honom frustrerad.

När tv i halvtid ville ha en kommentar från landslagsmittfältaren gick han märkbart irriterad förbi tv-kameran – och istället rakt in i omklädningsrummet.

– Jag är väldigt besviken. Kalmar var både etta, tvåa och trea på bollen. Vi stod stilla och tittade på. De var helt överlägsna, säger han efter matchen.

Klarar inte att kämpa

I gårdagens Sportbladet talade förre landslagsbacken Alexander Östlund ut om petningen inför VM i somras. Han passade då på att såga några av sina före detta landslagskompisar. Bland annat sa han så här:

– Det finns fullvuxna män som bara gnäller och tjurar. Så fort de måste kämpa med någon annan om en plats i laget, då är det klippt. Då blir det tjafs.

Fnyser åt Östlund

För alla som följt landslaget är det uppenbart att det är Anders Svensson och Kim Källström som Östlund syftar på.

Efter matchen mot Kalmar låter Sportbladet Anders Svensson läsa Alexander Östlunds sågning.

Han fnyser åt det han läser.

– Jag vill inte kommentera sånt, det finns ingen anledning till det. Varför tycker du att jag ska göra det?

För att det är anmärkningsvärt att han säger så.

– Jag kommenterar inget sånt, säger han uppenbart irriterad.

Bytte in Keene

I den andra halvleken tog Anders Svensson ett kliv tillbaka och bidrog starkt till att Elfsborg kom in i matchen igen. Laget spelade mer rakt och enkelt och Mathias Svensson, som var ensam anfallare i första halvlek, fick sällskap av James Keene på topp.

– Vi fick ut mer av våra löpningar och lyckades skapa fler chanser i andra halvlek, säger han.

Just Anders Svensson fick sedan på ett mäktigt skott som via en Kalmarspelare letade sig in i mål.

– Det var viktigt när det kom, det gav oss hopp för matchen och det gav oss energi.