Glöm Berg – här är årets måltjuv

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-02-27

Wernblooms hattrick avgjorde: "Riktiga skitmål"

GÖTEBORG. Efter Marcus Berg – Pontus Wernbloom. Tre mål mot Elfsborg vände 0–2 till 3–2.

–?Men jag har långt kvar till fjolårets form, säger den nye måltjuven.

IFK Göteborg

I fjol gjorde han sex mål i allsvenskan (12 totalt). Nu har Pontus Wernbloom gjort fem mål på fem matcher.

–?Ja, det ska jag inte gnälla över. Hoppas bara att jag har kvar några sköna träffar till premiären, säger han.

Hans tre fullträffar i går kom samtliga efter pausvilan, och såg till att Elfsborgs 2–0-ledning förbyttes i förlust för boråsarna.

–?Vi bjöd ju inte upp till match alls i första halvlek. Det är ju skönt att vi kan vända 0–2, men det är ju en jävligt onödig sits att sätta sig i.

Ger fansen förtjänsten

Men vändningen var supportrarnas förtjänst enligt Wernbloom. Efter 0–2 hördes den klagande sången ”Börja spela fotboll nu, Blåvitt” från den blåvita klacken.

–?Det var ju inte så jäkla kul att höra.

Vad kände du?

–?Jag skämdes. Jag hatar den sången. Men i dag förtjänade vi den verkligen.

Och det ledde fram till vändningen. 1–2 direkt efter pausen kom på straff.

Tar årets straffar

2007 sköt Marcus Berg in Blåvitts straffar. I år är Wernbloom förste straffskytt.

–?Ja, det blev en mot Manchester City, och så en i dag. Det är sagt att jag ska ta dem. Åtminstone så länge jag sätter dem.

De två sista målen kom efter snabba omställningar, där Wernbloom stod på rätt ställe vid returen.

–?Riktiga skitmål. Men jag är ju skitnöjd att jag står på rätt ställe.

Men ni släpper in två mål i dag igen?

–?Första målet är inte mycket att göra åt. En kalasträff. Men andra (Anders Svensson på hörna) ska vi ju ta bort. Ett sånt mål får vi inte släppa in. Men vi känner att vi har självförtroende. Även om vi ligger under med 0–2 så är det inte kört. Det är inte många lag som kan vara så säkra på sig själva.