Gjorde två självmål – i samma match

Publicerad 2015-06-13

Ett självmål i VM kan knäcka vem som helst.

Speciellt om man bara är 18 år.

Ecuadors Angie Ponce lyckades i natt med ett märkligt hattrick – två i egna målet och ett i motståndarnas.

Till mötet med Schweiz kom Ecuador med en 6–0-förlust i bagaget från premiärmatchen mot Kamerun. Och den dåliga känslan fortsatte. I minut 24 öppnade Angie Ponce målkavalkaden med ett självmål.

I 64:e minuten gjorde hon 1–1 på sig själv genom att sätta en straff för Ecuador. Målet var dock ingen kvittering i matchen, Schweiz hade vid det här laget hunnit med sju mål.

Ändå rutinerad

Försvararen Ponces dag förstördes definitivt i minut 71 när andra självmålet kom.

I motståndarlaget stor såväl FC Rosengårds Ramona Bachmann som Fabiene Humm för "vanliga" hattrick i segern som till slut skrevs till 10–1.

Som tur var är Angie Ponce ingen duvunge i Ecuadors landslag. Innan nattens gruppspelsmatch hade försvararen gjort 29 landskamper. Förhoppningsvis kan hon glömma den 30:e ganska snabbt.