Rekordbra, Barcelona

Uppdaterad 2016-03-04 | Publicerad 2016-03-03

Barça körde över Rayo Vallecano och slog Real Madrids gamla bästanotering

Ytterligare ett steg mot mästartiteln.

Men framför allt: 5–1-segern för Barcelona mot Rayo Vallecano innebar nytt spanskt rekord.

Barças nya bästanotering, 35 matcher i följd utan förlust.

Ska vi kalla det ett bra träningspass?

Rayo Vallecano sliter kring nedflyttningsstrecket i spanska ligan, men för att man ska ha någon som helst chans hemma mot ett extremt formstarkt Barcelona kan man inte lämna handikapp till superlaget.

Hattrick av Messi

Men Rayo-målvakten Juan Carlos hade tvål i händerna och tappade bollen framför fötterna på Ivan Rakitic som gjorde 1-0 för gästerna (22).

En minut senare kombinerade Leo Messi och Neymar och argentinaren gjorde 2-0 och därmed var väl matchen redan avgjord?

Annars blev den det när Vallecanos Diego Llorente åkte på rött direkt efter en tackling med dobbarna före mot Rakitic efter 42 minuter.

– En riktig utvisning. Han gick in alldeles för hårt i den närkampen, säger Rakitic i Viasat efteråt.

Messi körde vidare i andra halvlek med 3-0 (53), Manucho Goncalves stack emellan med en reducering (57) innan Messi fullföljde med ett hattrick och 4-1 (72).

Turans första

Avslutningsvis fick Barçanyförvärvet Arda Turan äntligen göra sitt första mål för Barcelona och fastställde överkörningen till 5-1 (86).

Barcelona leder därmed ligan åtta poäng före Atlético Madrid och satte med segern nytt rekord som mesta obesegrade laget i Spanien.

Segern innebar att Barça spelade sin 35:e match i följd utan förlust och man passerade därmed Real Madrid som tidigare hade rekordet från säsongen 1988/89.

– Det är väldigt bra, men det viktiga är att vinna titlar och det gör man genom att vinna matcher, säger Ivan Rakitic.