Vecchia: ”Jag trodde han skojade”

Av: Makoto Asahara, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Jacob Une Larsson överdrev och skrek.

Det menar Stefano Vecchia som inte kan förstå utvisningen.

– Jag trodde domaren skojade med mig, säger Sirius stjärna sedan laget kollapsat efter hans röda kort.

Hans första röda kort i allsvenskan. Ett helt obegripligt sådant, menar Stefano Vecchia. Sirius höll 0–0 borta mot Djurgården efter en timmes knackigt spel från bortalaget. Då vände Vecchia upp med bollen på mittplan när Jacob Une Larsson kom stormande och snodde åt sig den.

Spelarna kolliderade när yttern hakade fast i Djurgårdens mittback som blev liggandes på planen och signalerade stora smärtor. Andreas Ekberg gav snabbt gult kort, noterade i sitt anteckningsblock att Vecchia redan hade en varning och fick därmed även hala fram det röda kortet.

– Jag trodde domaren skojade med mig. Jag blev helt chockad. Det kändes som att han kollade bort när han gav mig det andra kortet. Som att det var konstigt och skämmigt.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Lägger sig och skriker”

Beslutet var helt felaktigt anser Vecchia som hävdar att Une Larsson tydligt överdrev sina smärtor.

– Han gör det smart. Han kommer i full fart, jag ser honom inte och vi stöter ihop. Det är inte gult, men han är smart när han lägger sig ner och skriker, säger Vecchia och fortsätter:

– Jag går inte in med dobbar eller något. Ser honom inte. Det är helt omöjligt att han (Une Larsson) får ont. Han KAN inte få ont. Men han skriker ju extra och får mig utvisad.

Du menar att Une Larsson överdriver?

– Han vinner ju matchen på det. Han skriker och överdriver såklart. Men han gör ju det för att vinna.

Une Larsson erkänner: ”Förstärkte”

Efter förlusten tappade Sirius all defensiv organisation. Ett starkt Djurgården krossade till slut bortalaget med en säker 4–0-seger.

– Vi förlorade matchen på grund av det här. Visst gör vi en dålig insats överlag jämfört med hur vi spelat tidigare under säsongen, men det här förändrar hela matchen, säger Vecchia.

Vad säger då Une Larsson om situationen? Han köper delvis verklighetsbeskrivningen men skickar också en liten passning till sin gamla lagkamrat.

– Jag får en hand i ansiktet. Det är en 50/50-duell. Det kan lika gärna bli gult kort som inte gult kort. Jag har spelat mycket med Stefano i Brommapojkarna och han har filmat några gånger mot mig. Jag filmade väl inte, men jag har lärt mig en del av hans konster när det gäller att förstärka, säger Une Larsson lugnt och avslutar:

– Det är klart jag förstärkte. Det är en del av spelet.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.