Edward Ofere fick chansen från start.

Han tog den.

Med två mål sänkte han Örebro SK.

Malmö FF

Konstgräs och Malmö FF har inte varit någon lysande kombination, men den negativa inställningen till underlaget tycks MFF-spelarna nu ha lagt åt sidan. Visserligen började det inte så övertygande borta mot Örebro SK, men gästerna jobbade sig in i matchen och trion Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn och Edward Ofere blev en offensiv trio att luta sig mot.

Efter 29 minuter hittade just Aubynn till Ofere som nickade in 1–0. Efter det målet tvekade aldrig MFF. Jonatan Johansson ökade på till 2–0 elva minuter senare sedan Aubynn återigen stått för förarbetet.

Därmed var matchen i mångt och mycket avgjord. Hade Örebro något hopp om att vända på matchen så dödades det två minuter in på andra halvlek när Ofere slog till igen sedan ÖSK-försvaret uppträtt mer än lovligt passivt. En imponerande insats av MFF som rusar på i toppstriden.

Inte ens det faktum att Daniel Andersson blev utvisad kunde hjälpa ÖSK. Med en dryg halvtimme kvar fick MFF:s lagkapten sitt andra gula kort och därmed rött när han slog till med en högerkrok mot hemmalagets Nordin Gerzic.