Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-09-01

”Känns fantastiskt”

Sista derbyt på Nya Ullevi.

Första segern på 16 år.

Tala om att det skrevs historia när GAIS överraskande besegrade IFK Göteborg med 1–0 måndagskvällen.

– Det är jättehärligt, säger tränaren Magnus Persson.

IFK Göteborg

Kanske var det GAIS-blomman som gjorde det. Eller kanske var det helt enkelt bara dags. I vilket fall som helst så heter fotbollshjälten i Göteborg framför andra i dag, Eyjólfur Hédinsson. Via sin landsman från Island, Ragnar Sigurdsson sköt han matchens enda mål efter bara sex minuter.

– Det känns fantastiskt. Sista derbyt på Nya Ullevi. Att få avgöra ett derby är häftigt, säger Hédinsson till Canal Plus.

Målet gav GAIS stort självförtroendet, inte minst till brassen Wanderson som tycktes trivas i höstregnet på Nya Ullevi.

GAIS-blomman hjälpte

IFK Göteborg var inte på något sätt ofarliga, men GAIS var minst lika bra och ledningen i paus var inte på något sätt orättvis. De grönsvarta kände vittringen av en efterlängtad seger som skedde för så länge sedan så att IFK Göteborg med glimten i ögat skapade GAIS-blomman för att på så sätt samla in pengar till rivalernas ungdomsverksamhet. 16 år har Makrillarna väntat och nu är de bäst i stan. Åtminstone om man räknar interna möten. Fyra poäng till GAIS, en till IFK Göteborg.

– De är värda det. Mycket. Skönt att kunna slå Blåvitt och också skönt att få lite säkrare mark under fötterna, säger GAIS-tränaren Magnus Pehrsson till Canal Plus med riktning till fansen.

16 år glömda

Den andra halvleken jagade svenska mästarna en kvittering och de var illa ute i början av andra halvleken.

– Vi får lite för få omställningslägen vilket gör att vi blir tillbakatryckta, säger Pehrsson.

Efter fyra mycket långa tilläggsminuter fick de grönsvarta själarna till slut jubla och nu är 16 år utan seger glömda.