Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-23

”Han gillar den här arenan”

Malmö toppar den allsvenska tabellen för första gången sedan 28 mars.

Det kan de tacka Agon Mehmeti för.

I bortamötet med Halmstad var han planens kung och gjorde båda matchens mål på Örjans Vall, trots att han brottades med sjukdom under matchen.

Malmö FF

Det mesta på Örjans Vall handlade om MFF:s spjutspets Agon Mehmeti, som lämnade klartecken för spel först på matchdagen efter att ha varit borta med halsont.

– Jag har haft jäkligt ont i halsen, men jag tog beslut i morse och det visade sig att jag inte hade någon feber, säger han till Sportbladet.

Knapp offside

En halvtimme in i matchen såg han ut att ge guldjagande Malmö ledningen. Jimmy Durmaz skottpassning spelades in i mål, men den gången låg Mehmeti, väldigt knappt, på fel sida.

Ledningsmålet kom i stället i slutet av den första halvleken.

”En riktigt bra passning”

Guillermo Molins, tillbaka i startelvan i stället för sjuke Jiloan Hamad, spelade fram Mehmeti som smällde in ettan bakom Karl-Johan Johnsson.

– Jag får en riktigt bra passning där av ”Gische”, säger han.

Johnsson fick tacka för sig i början av den andra halvleken på grund av skada och ersattes av Robin Malmkvist.

Inte heller han fick något grepp om Mehmetis markstrykare, åttonde målet för säsongen.

Fyra mål på två matcher

I den 66:s minuten klippte han in 2-0 en bit utifrån och det välplacerade skottet såg till att Malmö kunde spela av resten av matchen.

Tur det för Mehmeti som inte hade mycket ork på grund av sjukdomen.

– Nej, jag joggade mest mot slutet. Orkade inte så mycket.

Så du spelade sjuk?

– Ja, det gjorde jag väl, säger matchhjälten efter matchen.

Örjans Vall – en favoritarena

Mehmeti gjorde två mål på Örjans Vall även i fjol och ser ut att ha skaffat sig en favoritarena i allsvenskan.

– Skönt att han kunde vara med, vi vet att han gillar den här arenan, säger ”Rolle” Nilsson.

Laget är ny tabelletta, för första gången sedan den 28 september. Helsingborg har emellertid chans att ta tillbaka serieledningen via seger hemma mot Trelleborg på onsdag.