Svenskarna släckte AIK:s CL-hopp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-08-04

Sverige förlorade Slaget om Skandinavien

Det som målats upp som Slaget om Skandinavien visade över 180 minuter att Sverige ligger en lång bit efter.

Rosenborg vann returmötet med AIK komfortabelt med 2-0 på Lerkendal sedan svenske anfallaren Rade Prica gett laget ledningen i den andra halvleken.

Rosenborgs 4-0 i sammandraget får anses som utklassningssiffror.

AIK Fotboll

AIK, för dagen i ett mörkblått tredjeställ, inledde ändå matchen piggt, inte minst genom Mohamed Bangura.

I takt med att den senare tröttnade och den norska maskinen långsamt tuggade igång blev AIK:s attacker lätträknade.

Trots det hade laget i halvtidsvilan fortfarande en reell chans om avancemang till playoff-spel till CL-gruppspel.

Men i den andra akten var det bara Trondheims-laget på planen och Daniel Örlund kunde lugnt bevittna hur hans svenska lagkamrater såg till att sänka AIK.

Två svenska mål med fel fot

Mikael Dorsin kom ständigt farande på vänsterkanten, och det var därifrån bollen kom som till slut hamnade på Rade Pricas vänsterfot i straffområdet.

Den förre landslagsspelaren drog in 1-0 bakom Ivan Turina, och 2-0 av mittbacken Vadim Demidov följde av bara farten.

– När vi väl får in 1-0-målet är det vi som styr matchen, säger Prica till Viasat.

AIK var ett slaget lag och högerbacken Lustig såg till att förnedra motståndet när han skar in och placerade in 3-0 med vänsterfoten.

– Jag får väldigt mycket tid på mig och den satt där den skulle, säger Lustig till Viasat.

Ökenvandringen fortsätter därmed för de svenska klubblagen i Champions League-spelet.