Markus Rosenberg nådde drömgräns

Uppdaterad 2018-03-07 | Publicerad 2018-03-06

Arkivbild

Malmö fick bara med sig oavgjort mot Nordsjällands i en reservbetonad träningsmatch på Stadionområdet i Malmö.

Den som övertygade mest i hemmalaget var lagkapten Markus Rosenberg - som nådde en drömgräns.

Malmö FF

Ett hundratal MFF-supportrar hade tagit sig till Stadionområdet för att se Malmö FF spela en träningsmatch mot danska FC Nordsjällands reservlag. Malmö, som även de ställde upp med en B-betonad trupp, inledde matchen kontrollerat men det var gästerna som gjorde 0–1 i den 18:e minuten efter ett snyggt förarbete av Nordsjällands bästa spelare Mohammed Kudus.

Malmö kunde senare kvittera efter ett riktigt snyggt mål av Markus Rosenberg. Nyförvärvet Arnór Traustason tog in bollen i straffområdet, spelade bak till Felix Konstandeliasz som slog ett inlägg som Rosenberg klackade i mål. Målet var MFF-kaptenens hundrade fullträff för klubben.

Fokus på prestigevärvningen

Många var extra nyfikna på att se Malmös Bonke Innocent som värvades in i somras för åtta miljoner kronor, men som fått dåligt med speltid sedan han anlände till klubben. Innocent inledde matchen svagt.

Han slog bort en del bollar och stod för ett bolltapp som nästan resulterade i ett mål för gästerna. Efter det misstaget spelade Innocent däremot upp sig och stod för ett par bra aktioner i försvarsspelet i den andra halvleken.

Rosenberg matchens lirare

Ett ungt Nordsjälland spelade snabbt och kom ofta i omställningar som hotade MFF-försvaret. I slutet av första halvlek tog de ledningen för andra gången i matchen efter ett självmål av Malmös Noel Hansson.

Nordsjälland var nära på att öka på ledningen flera gånger men istället var det MFF som kvitterade. En hörna som Markus Rosenberg kom högst på och kunde kraftnicka in bollen i krysset. Hans andra mål i matchen och sitt 101:a i Malmö-tröjan. Härnäst väntar för Malmö IFK Göteborg i Svenska Cupens kvartsfinal.