Men drygt tio minuter in åkte man på ett rejält bakslag.

Sebastian Ohlsson, 30, har varit en nyckelspelare för IFK Göteborg denna säsong.

Hemma mot Djurgården rivstartade Blåvitt med en stolpträff efter två minuter.

Men strax efteråt åkte man på ett rejält bakslag. Ohlsson skadade sig och lämnade sedan planen i tårar.

Duell med målvakten

Det var i en höjdduell med Djurgårdens målvakt Jacob Widell Zetterström som Ohlsson skadade sig. På tv-bilderna syns det hur Dif-målvakten landar rätt på Ohlssons vänstra ben.

Ytterbacken försökte spela vidare men blev sedan sittandes i gräset. I den 14:e minuten blev han utbytt och på väg ut från planen var han märkbart känslosam.

Tidigare under våren var Ohlsson borta i drygt två månader – då med en fotskada.

Hoppade på kryckor

Efter matchen syntes Ohlsson komma hoppandes på kryckor. Han var i tårar och kramade om sin dotter och avböjda intervjuer med media.

– Han kommer att utredas de närmaste dagarna. Vad den innebär får vi se, först måste smärtan och eventuell svullnad gå ner. Så det finns ingen prognos att komma med i dagsläget, säger IFK Göteborgs kommunikationsansvarige Marcus Modéer.

Matchen slutade med seger för IFK Göteborg.

I den andra halvleken vände man underläge 0–1 till 2–1 efter ett sent mål av Marcus Berg.