Kalmar bortaslog BP efter stor dramatik

Publicerad 2023-08-27

Första matchen sedan skyttekungen Mileta Rajovic lämnade för Watford.

Då tog Kalmar första trepoängaren på fem allsvenska matcher – efter en överkörning i första halvlek.

– Man är fett irriterad över att vi släpper in så billiga mål, säger BP:s Samuel Leach Holm i Discovery.

Lucas Hägg-Johansson fick en mardrömsstart på sin första match mot sin gamla klubb.

Efter första halvlek ledde gästerna från Kalmar matchen med 3–0 efter dubbla mål av Deniz Hümmet.

”Så fucking dåligt”

Där och då kändes matchen helt avgjord. I halvtidsvilan totalsågade BP-kaptenen Amadeus Sögaard det egna lagets insats under de första 45 minuterna.

– Det är så fucking dåligt. Jag vet inte vad vi håller på med om jag ska vara ärlig, säger BP-kapten till Discovery.

Andra halvlek skulle dock bjuda på en total scenförändring.

I den 56:e minuten gav inhopparen Zeidane Inoussa hemmalaget hopp när han reducerade till 1–3.

Och med kvarten skapade man ytterligare nerv i matchen, när Samuel Leach Holms distansskott letade sig in i nät fram till 2–3. Det var mittfältarens första allsvenska mål i karriären.

Ribbträff på tilläggstid

Avslutningen blev sedan en nervpärs för de tillresta bortafansen när BP tryckte på för en kvittering. På tilläggstid var Alexander Jensen en ribbträff från att fullborda BP:s vändning men Ricardo Friedrich i Kalmar-kassen stod för en jätteräddning.

Kalmar höll undan och vann matchen med 3-2.

– Det är alldeles för tamt försvarsspel på alla deras tre mål. Och det är tyvärr det som gör att vi förlorar den här matchen, säger en besviken Samuel Leach Holm i Discovery efter slutvisslan.

Segern var smålänningarnas första i allsvenskan på fem matcher. För närvarande parkerar man på en sjundeplats i allsvenskan.