Malmö vann derbyt – guldet kan bli klart på söndag

Publicerad 2020-11-02

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Malmö FF vann Skånederbyt mot Helsingborg och nu har de guldet i egna händer på söndag.

MFF kan till och med bli mästare under uppvärmningen.

– Hellre att vi gör vårt och vinner såklart, säger Isaac Kiese Thelin.

Malmö FF

Helsingborg, i desperat poängbehov under nedflyttningsstrecket, stod för en pigg inledning hemma på Olympia och skapade också ett gäng halvlägen.

Men det var Malmö som visade topplagskvalitet på offensiv tredjedel. I 15:e minuten vände Erdal Rakip upp, chippade in bollen i djupet till Isaac Kiese Thelin som vände runt och dundrade in 1–0 mellan benen på Anders Lindegaard i HIF-kassen. Hans tolfte mål i år.

Ett mål som, trots flertalet chanser för båda lagen även i andra halvlek, blev matchens enda.

– Vi kan vara eniga om att det inte var vår bästa match. Men vi vann och höll nollan. En bra arbetsinsats, säger Jon Dahl Tomasson.

Helsingborg kvar under strecket

Segern gör att Malmö FF har goda chanser att få fira guld på söndag. En seger hemma mot Sirius så är det klart oavsett hur konkurrenterna presterar.

Men faktum är att MFF kan bli mästare redan på uppvärmningen. Om Häcken tappar poäng mot Östersund och Elfsborg förlorar borta mot Falkenberg på lördagen och sedan Djurgården tappar poäng i tidiga söndagsderbyt mot AIK blir Malmö FF mästare runt 16,30 på söndag. En timme innan avspark mot Sirius.

Hellre att vi ska göra vårt och vinna såklart. Men vi har inte vunnit något än och i fotboll kan allt hända. Vi ska bara fortsätta gasa, säger Isaac Kiese Thelin.

Anel Ahmedhozic ser fram emot Siriusmötet.

– Kul med hemmamatch men tråkigt att inte publiken kan vara där. Sirius är bra, de har allsvenskans Messi i Sugita och Vecchia så de har lite hot, säger han.

Helsingborg är i och med förlusten kvar på nedflyttningsplats, en poäng bakom Falkenberg.