Farneruds nya roll i IFK Göteborg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

IFK Göteborg har spikat sin sportsliga organisation.

Kennet Andersson blir permanent sportchef och vid sin sida får han Pontus Farnerud som blir assisterande sportchef.

– Jag är glad och tacksam att jag fått förtroendet, säger Farnerud.

IFK Göteborg har saknat en permanent sportchef sedan i oktober 2018, då Mats Gren fick sparken.

Styrelsemedlemmarna Kennet Andersson och Mats Engström har tillsammans med klubbdirektören Max Markusson delat på ansvaret.

Men nu står det klart att VM-hjälten från 1994, Kennet Andersson, blir permanent sportchef.

– Inledningsvis vill jag, med tyngd, poängtera att det här inte alls var vad jag tänkt mig då jag gick in för att hjälpa till med den sportsliga verksamheten i egenskap av operativ styrelseledamot. Men med nyvunnen insikt om vad rollen egentligen innebär, så har jag tänkt om, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Farnerud tillbaka i klubben

Sent i går kväll kom uppgifter från GT att Pontus Farnerud, 38, skulle få en roll i föreningen, vilket alltså bekräftas i dag.

Farnerud har tidigare spelat i klubben mellan 2012 och 2013 innan han tvingades avsluta karriären på grund av skadeproblem. Nu blir han assisterande sportchef med fokus på bland annat scouting.

– Det är bra att vi har varit noggranna under den här perioden för att tydliggöra vilka behov klubben har framöver. Att valet till slut föll på Kennet och Pontus i kombination är en konsekvens av det arbete som gjorts och även en lösning som vi tror att klubben på lång sikt mår bra utav, säger klubbdirektör Max Markusson.

”Glad och tacksam”

Pontus Farnerud ser fram emot uppdraget.

– Jag är glad och tacksam att jag fått förtroendet. Jag känner mig väldigt trygg i att jobba nära både a-truppen med Poya och ledarstaben, akademin med Jonas Olsson och inte minst Max och Kennet. Vi har haft väldigt bra dialog under en tid och en samsyn vad gäller ambitioner och visioner för klubben.

Ponts Farnerud
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Ponts Farnerud
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.