Två bänknötare bland världens tre bästa

Hedvig Lindahl kan prisas på Fifas gala

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hedvig Lindahl kan prisas som världens bästa målvakt.

Bland konkurrenterna finnas bland annat PSG:s Christiane Endler.

Två målvakter som inte ens var helt ordinarie i sina egna klubblag förra säsongen.

”Jag är väldigt tacksam för nomineringen, speciellt med tanke på vilken utmanande vår jag hade innan VM”, skriver Lindahl på Instagram.

Det är uppenbart att årets VM-turnering vägt tungt när Fifa tagit fram de nominerade till sin årliga prisgala. Alla tre nominerade tränare på damsidan är förbundskaptener och i målvaktskategorin är två av målvakterna inte ens helt ordinarie i sina klubblag.

Delar på speltiden

Svenska Hedvig Lindahl bänkades i sitt engelska klubblag Chelsea innan VM men gjorde en så stark insats i Frankrike att 36-åringen ledde Sverige till ett VM-brons och sig själv till ett kontrakt med tyska storlaget Wolfsburg. Nu kan svenskan alltså belönas med titeln som världens bästa målvakt på Fifas The Best-gala.

”Jag är väldigt tacksam för nomineringen, speciellt med tanke på vilken utmanande vår jag hade innan VM och att turneringen bara blir tuffare och tuffare. Jag gjorde min landslagsdebut 2002 och det har inte blivit lättare, snarare tvärtom”, skriver Lindahl på Instagram.

Hedvig Lindahl
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Hedvig Lindahl

Bland utmanarna finns faktiskt en annan målvakt som också kämpat med att vara helt ordinarie i sitt klubblag. PSG:s chilenska målvakt Christiane Endler delar speltiden med polskan Katarzyna Kiedrzynek i Paris-klubben, där den senare blev uttagen i årets lag i den franska ligan.

Ronaldo, Messi och van Vijk

Nederländskan Sari van Veenendaal är den tredje nominerade spelaren i kategorin.

Priset som bästa spelare oavsett position gör engelskan Lucy Bronze och amerikanskorna Alex Morgan samt Megan Rapinoe upp om.

På herrsidan är det portugisen Cristiano Ronaldo, argentinaren Leo Messi och nederländaren Vigil van Dijk som nominerats.

Vinnarna presenteras den 23 september.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.