Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-18

Osasuna nära vinna med tio man

Francisco Punal utvisad redan efter en kvart.

Ändå lyckades Osasuna sånär få mig alla tre poäng borta mot Real Madrid.

Men inhopparen Zinedine Zidane räddade en pinne, efter att ha gett Roberto Soldado – även han inhoppare – öppet mål.

De två Braça-jägarna bjöd inte på någon vidare fotboll i den första halvleken.

Men efter Francisco Punal tidiga utvisning talade allt för Real.

Kvarten från slutet lyckades dock Savo Milosevic nicka in 0–1 – och paniken spred sig bland spelarna i storlaget.

Då klev två inhoppare fram.

Zinedine Zidane, som bytte av Robinho med halvtimmen kvar, fick en tå på Gutis djupledsboll och lyckades med den ge Soldado öppet mål och det var kvitterat.

Sista minuterna tryckte Real på för ett vinstmål, och var mycket nära efter en mycket bra David Beckham-frispark.

Real Madrid är nu åtta poäng efter ledande Barcelona. Osasuna har två poäng upp till Henke Larsson & kompani.

Fotbollsdomaren Carlos Megia Davila utvisade hela fem spelare i söndagens spanska ligamatch mellan Santander och Malaga.

Santander hade i andra halvlek bara åtta spelare på plan.

Den första utvisningen i matchen kom efter att Malagas back Anderson Silva dragit på sig sitt andra gula kort. Malaga gjorde strax efteråt mål genom Cesar Narvas. Strax före halvtidsvilan kom Santanders kvittering.

I den andra halvleken urartade matchen. Racing åkte på det första röda kortet i 65:e minuten efter att mittfältaren Vitolo rykt ihop med Salva Ballesta. Sex minuterna senare visades hans lagkamrat Pablo Pinillios ut efter en sen tackling. Malaga förlorade sin andra spelare för kvällen med elva minuter kvar av matchen. Minuten senare utvisades Santander-anfallaren David Aganzo. Matchen slutade 1–1.

Valencia slog bottenlaget Alaves borta med 1–0 efter mål från Raul Albiol. Matchen mellan Sevilla och Sociedad slutade 3–2 och Villareal slog Getafe med 2–1.