Wiltons drömträff säkrade MFF-vinst

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-05-08

Malmö dominerade hela matchen

Det var Malmös match från början till slut.

Ändå dröjde det till 78:e minuten innan matchen punkterades genom en drömträff av Wilton Figureido.

– Vi kan absolut gå hela vägen, säger 1–0-skytten Agon Mehmeti till TV4.

Malmö FF

Agon Mehmeti var tillbaka i Malmö efter hjärnskakningen han drog på sig förra veckan.

Och han var tillbaka med besked.

Malmö gjorde 1–0 efter 19 minuter efter att Mehmeti och Daniel Larsson väggspelat. Larsson klackade bollen till Mehmeti som placerade den snyggt bakom Henrik Gustavsson i Åtvid-målet.

”Tror jag är offside”

Malmö hade inlett bäst men direkt efter målet slarvade försvaret och Åtvidaberg kunde kvittera bara två minuter senare.

Etuwe Prince Eboagwu sköt bollen på en MFF-försvarares ben som lurade målvakten Johan Dahlin.

Men 2–1 kom strax därefter. I en först tveksam situation nådde bollen Guillermo Molins som slog den i mål längs marken.

Åtvidabergsspelarna ville ha offside och först såg det ut som att domaren dömt fel.

Molins själv var också tveksam.

– Jag tror att jag var offside men sen såg jag att bollen kom från dem, säger han till TV4 i halvtid.

Wiltons kanon

Och mycket riktigt gick bollen via en Åtvidabergsspelare och assisterande domaren Magnus Sjöblom var otroligt på tårna och godkände korrekt målet.

Malmö fortsatte att dominera halvleken ut och inledde den andra halvleken lika bra.

I den 78:e minuten kom matchens mål. Wilton Figureido, som hade försökt med några skott under matchens gång fick en rejäl drömträff som for förbi Gustavsson i ÅFF-målet.

3–1 blev slutresultatet och Malmö hänger på Helsingborg i toppen.