Sirius kvar på kvalplats efter ny förlust

Publicerad 2023-09-02

Mardrömsresultat för Sirius.

Uppsalalaget förlorade borta mot Halmstad och är nu kvar i den allsvenska botten. För Halmstads del var det första segern på två månader.

– Vi ger bort matchen, säger Sirius tränare Christer Mattiasson i Discovery.

Sirius var i stort behov av poäng.

Med en seger på de senaste sex allsvenska matcherna åkte man ner till Örjans vall i hopp om att bryta den negativa trenden.

Men det slutade illa. Halmstad vann med 2–1 efter två mål i slutet på första halvlek.

Cooper Love hjälte

Efter en stökig inlednings på matchen med flera missade chanser åt båda håll hittade till sist Halmstad rätt.

I den 43:e minuten nickade Jack Cooper Love in ledningsmålet och innan domaren blåste av för halvtid kom också 2–0.

Cooper Love spelade fram Naeem Mohammed som rundade målvakten och la bollen i öppet mål.

Sirius tränare var inte alls nöjd med avslutningen på de första 45.

– Vi ger bort matchen och tappar huvudet under de sista fem minuterna i första halvlek. Det kostar oss alldeles för mycket, säger Christer Mattiasson i Discovery.

Kvar i botten

Sirius fick till en reducering i början av den andra halvleken då Tashreeq Matthews snyggt klackade in ett inlägg direkt i mål.

Närmare än så kom inte gästerna.

Halmstad vann med 2–1 och tog sin första allsvenska seger sedan den tionde juli. Sirius är kvar på negativ kvalplats.