Söderbergs drömträff frälste Elfsborg

Publicerad 2024-04-07

Västerås SK brände en straff i hemmapremiären.

Bara minuter senare kunde Noah Söderberg skjuta segern till Elfsborg efter en volleykanon.

– Jag kände direkt att det var en bra träff, säger han till Discovery.

Första allsvenska matchen i Västerås på 27 år. Då gjorde VSK, inför runt 7 000 åskådare, en bra första halvlek mot Elfsborg. Flera inlägg hittade in straffområdet, men inte i mål.

– Det går inte ut på att spela bra, det går ut på att vinna så vi behöver hitta den där sista skärpan, säger Simon Gefvert till Discovery i paus.

Elfsborg kom ut bättre i den andra halvleken, men det var VSK som fick matchens bästa chans i den 57:e minuten. Noah Söderberg fick bollen på handen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Max Larsson tog hand om straffen, men Marcus Bundgaard räddade. Bara fem minuter senare var Söderberg i händelsernas centrum när han fick drömträff utanför straffområdet och satte 1-0.

– Jag kände direkt att det var en bra träff. Det var en jättehärlig känsla att den gick in, säger Söderberg till Discovery.

”Bollen studsar inte vår väg”

Hemmalaget jagade en kvittering, men lyckades aldrig få in någon boll i mål.

VSK ligger därmed fortsatt på noll poäng i allsvenskan medan Elfsborg tog säsongens första seger och klättrar till femteplats i tabellen.

– I andra halvlek gör vi det mycket bättre. Vi tar mer initiativ och styr spelet mer. Det är jätteskönt att få tre poäng. Vi behöver det som lag, säger Söderberg.

VSK-tränaren Kalle Karlsson var besviken efter förlusten.

– Vi är väldigt nöjda med vår första halvlek, vi kan inte göra så mycket mer, men vi måste sätta dit bollen. Första 20 har vi verkligen lägena. Det är naturligt att de höjer sig i andra, säger han till Discovery och fortsätter:

– Skapar vi de här chanserna som vi har i dag i första halvlek så kommer vi att göra mål. Men just nu vill inte bollen studsa vår väg.