IFK Göteborg behövde en trepoängaren för att chansen till Europakval skulle leva.

Det fixade Hannes Stiller genom att göra två mål och ligga bakom ett tredje.

– Hannes är våldsamt giftig i straffområdet, säger IFK-tränaren Jonas Olsson.

IFK Göteborg

IFK Göteborg åkte på en blytung förlust mot Elfsborg senast. Mot formsvaga Gefle krävdes seger för att ha chansen att spela Europakval nästa säsong.

Det blev aldrig några problem.

Hannes Stiller inledde målskyttet med säsongens tredje mål i den 17:e minuten. Och det var snyggt. Tobias Hysén fick bollen på vänsterkanten, vände bort Daniel Theorin och spelade fram Stiller som bresidade in 1-0 från nära håll.

Hemmalaget hade bud på flera mål i den första halvleken, men Mattias Hugosson i Gefle-målet räddade gästerna. Sju minuter in i andra halvlek kom dock nästa mål. Stiller var framme och stångades i straffområdet och bollen fick fram till Hysén som nickade in 2-0 efter passivt försvarsspel. Målet var Hyséns 15:e för säsongen och anfallaren går därmed upp på delad andraplats i skytteligan.

Tungt för Gefle

Drygt tio minuter senare var det dags igen. Elmar Bjarnason slog inlägget som gick till Joel Allansson innan Stiller vräkte sig fram och språngnickade in sitt andra mål i matchen.

– Det gick fantastiskt bra. Först att sätta en i första och sen runda av den i andra, det var skönt. Ska man göra mål så gäller det att ta vara på chanserna och hugga på det som kommer, säger Stiller till Canal plus.

IFK har nu bara fyra poäng upp till Häcken som ligger på Europakvalplats.

– Vi pratade om det i veckan att vi antigen skulle ligga i mitten eller kanske jaga en fjärdeplats. Det här var i rätt riktning. Nu får vi jobba vidare efter det, säger Stiller.

För Gefle ser det desto mörkare ut. Förlusten var lagets sjätte raka och snart måste laget börja vinna för att rädda det allsvenska kontraktet.