Viktig seger inför rekorddålig publiksiffra

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-09-22

Sundsvall föll tungt

Nu är allsvenskan 2009 nära för Trelleborgs FF. I den viktiga matchen mot GIF Sundsvall tog TFF tre poäng som kan betyda nytt kontrakt.

– Det var fantastiskt kul,

Inför 1 427 åskådare, sämst i allsvenskan den här säsongen, säkrade troligen Trelleborgs FF sitt allsvenska kontrakt. Helt klart är att det krävs ett rejält ras för TFF för att skåningarna ska hamna i problem samtidigt som flera av de fyra, fem lagen bakom (23 omgången är inte färdigspelad) börjar vinna och inget talar för varken det ena eller det andra.

– Viktig seger också. Det ska mycket till om vi tappar det här, säger Erik Sundin till PPV.

Sundin dödade matchen

Trelleborg har varit ett stabilt lag sedan EM-uppehållet och mot Sundsvall kom en ny trygg insats. Mycket tack vare starke Fredrik Jensen. 25-åringen visade vägen genom sina löpningar i djupled som ställde till det för gästerna gång på gång och efter 13 minuter kom han loss när han lämnade Magnus Powell i dammet bakom sig och avslutade iskallt. Målet var fullt rättvist och gav hemmalaget arbetsro. Bäst hos gästerna matchen igenom var målvakten Andreas Lindberg, ett tydligt bevis på att TFF var det bättre laget. Lindberg var också anledningen till att det bara stod 1–0 i paus och Giffarna hade hopp, men bara sju minuter in i den andra halvleken dödade Erik Sundin det hoppet när han klackades fram av Kristian Haynes.

”Bedrövlig insats”

Resten av matchen blev en transportsträcka där Giffarna försökte utan att förmå och en ny tung förlust var därmed ett faktum. För om Trelleborg troligen kan slappna av och nu fira ett nytt allsvenskt kontrakt så lever hotet om nedflyttning i allra högsta grad för GIF Sundsvall. Laget ligger kvar under strecket och de närmaste kombattanterna, Gefle och Ljungskile, har båda en match mindre spelad och kan således rycka ifrån i streckstriden

– Vi gör en bedrövlig insats i dag. Så här får det inte se ut, säger målvakten Lindberg, till PPV.