Uppdaterad 2016-09-23 | Publicerad 2016-09-07

Håller liv i guldstriden

Lotta Schelin.

Rosengård var på väg mot ett tungt poängtapp.

Då klev Lotta Schelin fram och sänkte sitt gamla lag Kopparbergs/Göteborg – i den 91:a minuten.

– Där och då tänkte jag inte på det, men sen vet alla att jag har ett stort hjärta för Göteborg, säger spelaren till Kvällsposten.

Tre år i följd har det damallsvenska guldet hamnat i Malmö.

Men om trenden den här säsongen ska hållas vid liv lär Rosengård få slita hårt.

I kvällens möte med Kopparbergs/Göteborg var laget illa ute och såg länge ut att bara få med sig en poäng från Malmö IP.

Det började visserligen helt enligt planen för hemmalaget som i första halvlek gjorde 1–0 när Marta rullade in en straff för Rosengård. Men trots fortsatt dominans var det ett ineffektivt Rosengård som kom till start på onsdagskvällen.

Kvitterade på frispark

Målvakten Jennifer Falk storspelade för Kopparbergs/Göteborg och när vänsterbacken Elin Landström nickskarvade in en frispark från Elin Rubenson i den 80:e minuten såg det ut att bara bli en poäng för Rosengård.

Med fem minuter kvar fick Natasha Andonova fritt skottläge på en studsande boll från straffpunkten men avslutet gick över ribban.

Kort därpå dribblade sig Marta igenom hela motståndarlaget men utan att lyckas överlista Falk i målet.

Det verkade vara en kväll där marginalerna inte var på Rosengårds sida – men då kom kallduschen för bortalaget.

Släkten är värst

Efter att ha stått för en anonym insats klev Lotta Schelin fram i den 91:a minuten. På ett fint inlägg från Lina Nilsson nickade 32-åringen in 2–1 mot Kopparbergs/Göteborg, klubben hon själv spelat för i sju år mellan 2001 och 2008.

– Lina kom runt på kanten och drog ett perfekt inlägg i huvudet på mig. Jag trodde att försvararen framför mig skulle toucha, men det gjorde hon inte, säger hon till Kvällsposten och tillägger:

– Asgött. Det säger allt. Sjukt skönt.

Därmed säkrade landslagsforwarden tre blytunga poäng till Rosengård som annars hade tappat serieledningen till Linköping, dessutom med en match mer spelad.

Linköping vann samtidigt komfortabelt uppe i Umeå med 4–0 och har nu 12–0 på de två senaste mötena.

Rosengård är fortsatt serieledare med en poäng till godo med en match mer spelad.