Real tappade igen – tredje raka krysset

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-10-02

Först klubbrekord i antalet raka vinster – men sen har det gått grus i maskineriet.

Hemma mot Eibar fick Real Madrid bara 1–1 och kryssade för tredje matchen i följd.

– Vi är inte i kris, säger tränaren Zinedine Zidane.

Real Madrid inledde säsongen strålande med fyra raka trepoängare.

2–0-segern mot Espanyol var klubbens totalt 16:e seger i följd i La Liga, vilket innebar ett klubbrekord i antalet raka vinster.

Men efter det har det gått desto trögare poängmässigt.

Hemma mot Eibar fick Real Madrid bara 1–1 efter att bortalaget tagit ledningen redan i den sjätte minuten när Fran Rico nickade in bollen bakom Keylor Navas.

Real Madrid svarade dock redan i den 18:e minuten när Cristiano Ronaldos inlägg hittade pannan på Gareth Bale.

Tappar serieledning

Walesaren nickade in kvitteringen och noterades därmed för sitt 50:e mål för klubben i La Liga – fler än vad någon annan britt mäktat med i ligan tidigare.

Fler mål föll dock inte på Santiago Bernabeu.

– Vi kommer inte upp i intensitet i början av matchen. Vi ger inte tillräckligt. Men Eibar spelade bra med ett aggressivt spel, säger Zinedine Zidane till Marca och slår fast:

– Vi är inte i kris, men vi kan inte fortsätta så här.

Enpoängaren var klubbens tredje raka i ligan och fjärde raka med 2–2-matchen mot Borussia Dortmund i Champions League inräknat.

Poängtappet innebär att Real Madrid tappar serieledningen till lokalrivalen Atletico Madrid.