Robben avgjorde för Real

I dag är det siffran 307 som gäller i Madrid

Fråga bara Raúl Gonzales

Han nätade mot Numancia när Real Madrid vann med 2–0.

Därmed har han gjort lika många Real Madrid-mål som legenden Alfredo Di Stéfano.

Han tog en plats redan 1994. De senaste åren må han ha varit ifrågasatt av många, men Raúl har fortsatt att leverera. Den 31-årige anfallaren är en av La Ligas bäste målskyttar genom tiderna. Nu är han definitivt störst i Real Madrid-tröjan. I och med dagens fullträff som kom tre minuter in på andra halvlek har han gjort 307 mål i officiella matcher för Real och det är lika många som Alfredo di Stéfano. Legendaren gjorde sitt sista mål för Real Madrid 1964. Trettio år senare gjorde Raúl Gonzales sitt första. När det sista kommer återstår att se, men räkna med att han snart passerar Di Stéfano och blir ensam om att vara störst.

Robben avgjorde

Numancia bjöd upp hemma mot Real Madrid och hade en nick i stolpen vid ställningen 0–0. Kanske var det det skrämselskottet som väckte gästerna för bara tre minuter in på andra halvlek kom 1–0 när Raúl hittade rätt. Åtta minuter senare avgjorde Arjen Robben definitivt på sitt Arjen Robben-vis. Han hade försökt redan i första halvlek utan att lyckas. Nu gick det bättre när han bröt in från högerkanten och höll skottet inne två, tre gånger innan han lät vänsterfoten tala. Bollen smet in vid målvaktens vänstra stolpen och så var matchen avgjord.

Bilbaos vändning

Därmed närmar sig mästarna serieledarna något, men fortfarande är det klart övertag för Barcelona som har nio poäng till godo på Real Madrid. Barca har dessutom en match mindre spelad och kan således rycka ifrån till tolv poäng imorgon när Racing Santander tar emot suveränerna.

Lördagens bedrift stod dock Athlétic Bilbao för. Man låg under både med 0–1 0ch 1–2 hemma mot Malaga, men lyckades vända. Matchhjälte blev Markel Susaeta som avgjorde tillställningen till 3–2 i den 86:e minuten. Malaga är dock fortfarande tre poäng före Bilbao.