Inter cupmästare efter galna finalen

Uppdaterad 2022-05-12 | Publicerad 2022-05-11

Inter är italienska cupmästare.

Titeln bärgades efter en galen final mot Juventus.

Ivan Perisic blev stor hjälte med två mål i förlängningen – där Juve-tränaren Max Allegri visades ut.

Många trodde på en tillknäppt historia när 2021/22 års upplaga av Coppa Italia skulle avgöras under onsdagskvällen.

Så blev det verkligen inte.

Nicolo Barella inledde målskyttet i den sjunde minuten, men i den andra halvleken rivstartade Juventus och vände till 2–1 med två mål på två minuter.

Alex Sandro gjorde det första efter tveksamt ingripande av Inter-keepern Samir Handanovic, och Dusan Vlahovic gjorde det andra.

I den 80:e minuten pangade Hakan Calhanoglu in 2–2 från straffpunkten och tog dramat till förlängning.

Kaos i förlängningen

Väl där klev Ivan Perisic fram som den stora hjälten och gjorde både 3–2 (på straff) och 4–2, vilket blev slutresultatet.

I samband med 4–2-målet svallade känslorna över för Juve-tränare Max Allegri som fick frispel vid sidlinjen och visades ut – av allt att döma efter att någon eller några Inter-spelare gestikulerat mot Juve-bänken i samband med firandet.