Jude Bellingham.

Lucas Vázquez var inblandad i alla mål när Real Madrid vann El Clásico med 3–2.

Han spelade fram Jude Bellingham som avgjorde på tilläggstid.

– Vi kämpar till slutet, säger Vázquez.

Real Madrids målvakt Andrij Lunin ”hängde tvätt” och Barcelona fick en drömstart i El Clásico när Andreas Christensen nickade in 0–1 på Estadio Santiago Bernabéu.

Men Vinicius Junior kvitterade snabbt (på straff) och det gjorde även Lucas Vázquez när Barcelona tog en ny ledning i andra halvlek.

Då var det bäddat för ännu ett sent avgörande från Jude Bellingham. Den 20-årige engelsmannen har gjort det till sin paradgren att näta i slutet av matcherna och satte sitt 17:e La Liga-mål för säsongen när han tryckte in ett inlägg vid bortre stolpen i första tilläggsminuten.

Real Madrid nära titeln

Barcelona hade behövt tre poäng för att ha en realistisk chans att ta hem ligatiteln.

de Jong skadad.

Med sex matcher kvar att spela av La Liga är Real Madrids försprång nu elva poäng stort och ”Los Blancos” har dessutom fördelen av bättre inbördes möten som avgör ifall lagen slutar på lika många poäng.

– Vi måste fortfarande ta ligan i mål. Men den här matchen speglar vår säsong, vi kämpar till slutet, säger målskytten Lucas Vázquez till Movistar+.

Vázquez fixade även Real Madrids straff och spelade fram till Jude Bellinghams mål. Något som Bellingham uppmärksammar i sociala medier.

”Din jävla legend”, skriver Bellingham om Vázquez.

Xavi: ”Jag är stolt”

På presskonferensen efter matchen tyckte Barça-tränaren Xavi att hans lag förtjänade segern.

– Nu är målet att kämpa om andraplatsen. Jag är stolt över laget. Med matchen som vi gjorde hade det varit normalt att vinna men det händer saker som vi inte kan kontrollera, säger Xavi och syftar bland annat på straffen som han tyckte var billig.

Frenkie de Jong i tårar

Barça-stjärnan Frenkie de Jong har haft skadeproblem under säsongen och drabbades av ett nytt bakslag i första halvlek mot Real Madrid.

Den nederländske mittfältaren byttes ut i tårar med något som tycktes vara ännu en fotskada.